Поддръжка на обекти

Поддръжка на обекти

Поддръжката е много важна, за да може зелената ви площ да изглежда по най-добрият начин. Тъй като работим с жив материал, който расте и се променя е необходима грижа. Смея да твърдя, че поддръжката е по-важна дори от проекта и изпълнението. Защото дори при най-добрият проект и изпълнение, при липса на поддръжка много бързо хубавата градина ще има нужда от реконструкция.

Тревните площи, ако искаме да бъдат в добър вид разбира се, изискват най-много грижа. Ежедневно поливане, особено през летните месеци, косене веднъж в седмицата, подхранване с изкуствени торове, грапене, аериране, валиране.

Бурените в нашата държава също създават грижи по поддръжката. В пръста има много, ако подхранваме с оборска тор си вкарваме допълнително, а ако има пустеещ имот или поляна в съседство имаме един постоянен източник на бурени. За тревните площи се ползват селективни хербициди, за широколистни бурени, като глухарче и детелина. В площите, където е растителността нямаме друга алтернатива освен ръчно премахване или ако са по-големи площите с малък почвен култиватор.

Растителността също изисква грижи, за да изглежда по най-добрият начин. Нужни са оформящи резитби на дърветата и храстите, премахване на прецъфтелите цветове, поливане и подхранване. Пръскане с препарати срещу болести. Разбира се всеки, който има желание и време може да се научи да поддържа своята градина.

Ние след изпълнение на обект, ако хората не желаят поддръжка им обясняваме как да си поддържат сами и ако желаят им даваме писмени инструкции. За останалите, които смятат, че няма да се справят сами или нямат време, или просто искат хубав двор или зелена площ, но не им се занимава с поддръжка могат да се обърнат към нас.

Предлагаме различни варианти на поддръжка според дейностите, които ще включва и времето за посещение – един, два, три или четири пъти в месеца. Цената на поддръжката се определя индивидуално за всеки обект.