За нас

За нас

 Градински център Божилови е семейна фирма, вече второ поколение. Основана е от нашите родители Михал и Петрана Божилови. Започва дейността си през август 1985г., когато са продадени първите декоративни растения собствено производство. Разбира се, по това време преди промените в Източна Европа не можеше да се регистрира фирма, но беше вече разрешено да се развива частна дейност.

Градински център "Божилови" на ул."Преки път" №9 в София е първият в България, официално открит октомври 1994г., до тогава от 1990г. функциониращ като разсадник. Със своя пример той помогна по-късно да се открият и други както в София, така и в България. От Унгария и Холандия внесохме много нови растителни видове и днес немалка част от асортимента, който се предлага, е започнал пътя си при нас.

Изградихме и собствен разсадник в с.Осетеново през 1997г, на пет километра от гр.Калофер, откъдето зареждаме градинския център с растения и изпълняваме поръчки за доставки.

Ние сме Симеон и Георги Божилови, ландшафтен архитект и еколог. От 2007г. поехме управлението на фирмата и вече 12г. се стараем да развием това, което баща ни ни остави. С всяка следваща година все повече и повече клиенти ни се доверяват за техните обекти. Работим успешно като подизпълнители на строителни компании, така също и с корпоративни и частни клиенти. Имаме изградени и няколко обекта в съседна Гърция. Натрупахме вече достатъчно собствен опит с изградени множество обекти, от малки дворове, до градски паркове, така че спокойно да може да доверите и вашите нужди от озеленяване или поливна система в нашите ръце.

Фирма „Божилови” се занимава с производство и продажба на декоративни дървета, храсти, иглолистни и широколистни, градински многогодишни цветя.

Проектираме проекти по част „Озеленяване и Паркоустройство”.

Изпълняваме обекти за озеленяване, поддръжка.

Изграждаме автоматизирани напоителни системи.

Пластмасови паркинг елементи, продажба и монтаж.

Внасяме и произвеждаме Коледни дървета в контейнер.

Извършваме дейност по снегопочистване.

 

 

Не се колебайте да се свържете с нас за съвет или оферта за вашата градина. Може да разчитате на квалифицирана помощ и коректност от наша страна за всичко свързано с вашата зелена площ, независимо дали е малка градинка на терасата или голям парк.